Подржана иновативна wеб и мобилна апликација

Компанија „Telemax“ је као круну осамнаестогодишњег успјешног рада на пољу електроинсталација креирала бренд паметног урбаног мобилијара „City Gecko“.  За само двије године, у оквиру бренда дизајнирано је и произведено скоро двадесет различитих рјешења. Ријеч је о паметним клупама и соларним аутобуским стајалиштима.

Како би постали конкурентнији на тржишту паметног урбаног мобилијара било је потребно да уграде различите амбијенталне сензоре, да их повежу и графички прикажу податке које су забиљежили. Све је то обједињено у апликацији „City Gecko“ чију је израду подржао Challenge фонд. Укупна вриједност пројекта је 63.760 €. Властито учешће компаније је 57,09% , а остатак су бесповратна средства фонда.

„У склопу пројекта урађене су активности програмирања индустријског рачунара, креирања web и мобилне апликације City Gecko. Осим што смо реализацијом овог пројекта постали конкурентнији на тржишту, пројекат је проширио нашу мрежу добављача и сарадника на бренду, тако да је данас у развој директно и индиректно укључено скоро 200 људи. Израдом апликације City Gecko створена је платформа која ће се надограђивати у зависности од потреба тржишта“, кажу у овој компанији.

Осим повећања броја добављача и сарадника на бренду, у циљу даљег развоја и производње City Gecko рјешења запослено је пет додатних људи и тај број би се требао повећати у наредном периоду.

„Нама, као новом бренду чија се рјешења константно развијају и унапређују, је од великог  значаја помоћ фонда какав je C2C јер нам увелико скраћује вријеме реализације нових идеја и захтјева са тржишта. Искрено се надамо наставку сарадње на новим City Gecko rješenjima“, истичу у Telemax-у.

Додају да је тренутно цјелокупна производња у БиХ, али желе да се позиционирају и на ино тржишту. Тренутно су, осим у БиХ, рјешења инсталирана у Загребу, Бечу, Дубаију и Ст. Галену. Тренутни фокус компаније је производња и проналазак партнера у иностранству који ће уједно бити и дистрибутери рјешења на својим тржиштима.