Приједор: Отворена фабрика љепила

У Приједору је 1. октобра почела производња у новоотвореној фабрици љепила и прајмера за паркет по лиценци италијанске фирме „Ј.Ф. Амон“ из Болцана.
Нови производни погон „Ентеринг ХИП“, кћерка је фирма „Кнежевић ентеринг“ из Лакташа, чији директор Марко Кнежевић каже да прво пуњење љепила креће од понедјељка, 3. октобра.
– Запошљаваћемо 10 радника у првој инвестиционој фази која износи 600.000 марака и коју ћемо имплементирати до краја сљедећег мјесеца. Осим производње љепила, у оквиру производног простора постојаће и продајни салон подних облога које су наша основна дјелатност – рекао је Кнежевић новинарима у Приједору.
Он је додао да је пројекат реализован заједно са италијанским партнером као главним добављачем, али и купцем за трећа тржишта.
Градоначелник Приједора Марко Павић подсјетио је на чињеницу да је Приједор сертификован као најповољније пословно окружење.
– Ми се трудимо да омогућимо свима онима који желе инвестирати у Приједор да инвестирају, отварају погоне или фабрике. Ово је мала фабрика, али за мене није мала јер одмах у старту запошљава 10 радника и тај број ће се непрестано ширити – рекао је Павић.
Он је нагласио да фабрика која има везу страних и домаћих улагача значи фабрику с перспективом.
– Зато сам и ја данас дошао да их подржим, да се ставим на услугу и њима и свима који желе доћи у Приједор, у Агенцију за економски развој града Приједора, Одјељење за привреду и пољопривреду и све ресурсе града јер само на тај начин, добром организацијом, добрим пријемом и стварањем доброг амбијента можемо привући инвестиције. Нека ово буде примјер како се дијалогом дође до рјешења – поручио је Павић.
Уговор о закупу простора на рок од 10 година 1. јуна у Приједору су потписали представници фирме „Кнежевић ентеринг“ из Лакташа и „Аутотранспорт“  Приједор.

Извор: СРНА