Приједор: Отворени „Дани воћа и воћних ракија“

У Приједору је данас  отворена манифестација „Дани воћа и воћних ракија“ која је, окупила двадесетак произвођача воћа, углавном чланова  градског Удружења воћара.
Градоначелник Приједора Марко Павић  је, након обиласка штандова са воћем, изјавио  да овај град жели да омогући свим произвођачима да  на овај начин приближе произвођаче  пољопривредних производа свим  грађанима.
„Имали смо раније дане цвијећа, јагода, шљива , недавно су завршени дани меда, а сада су ево  опет изложени производи наших воћара и изузетно је лијепо видјети све ове квалитетне, домаће производе на једном мјесту – казао је Павић.
Он је додао да градска управа на разне начине подржава пољопривредне произвођаче разним мјерама стимулације и подстицајима који се дају у новцу, кроз стручно образовање, заједнички одлазак на сајмове и слично, а да је ово најспецифичнији начин подршке  да своје производе могу продавати.
Шеф Одсјека за развој пољопривреде Татјана Марић је потврдила да градска управа на годишњем нивоу  из буџета издваја планираних 40 000 КМ за подстицаје у воћарству , а да подстиче како интензивне засаде воћа тако и садњу нових воћњака.
Манифестација „ Дани воћа“  у Приједору  трајаће  наредних 15 дана.

Извор: Град Приједор