Приједор: Потписани уговори о додјели средстава за жене предузетнице

У градској управи Приједор потписани су  уговори  за додјелу 60 000 КМ за  пет корисница Програма  Америчке организације за развој /УСАИД/„Развој бизниса маргинализованих група жена“, а средства су  обезбијеђена  суфинансирањем од стране УСАИД -а и Града Приједора. Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић је истакао да је циљ овог програма економско јачање жена, из реда незапослених маргинализованих група, у сврху рјешавања проблема самозапошљавања, покретањем предузетничке дјелатности на подручју града Приједора.
 – У оваквим пројектима треба учествовати јер омогућавају да до посла дођу жене које се баве одређеним дјелатношћу , а које нису у могућности да покрену властити бизнис како би тиме обезбиједиле егзистенцију својој породици – изјавио је Ђаковић.
Консултант Програма подршке маргинализованим групамаАмила Дедић је потврдила да ће  УСАИД путем овог програма у девет локалних заједница у БиХ  до краја октобра додијелити укупно 680 000 КМ за развој малих и средњих предузећа.
– Од овог пројекта у Приједору очекујемо да ће пет одличних бизнис програма  за почетак омогућити посао за пет жена и дати могућност за проширење њихове дјелатности и ново запошљавање – казала је Дедићева.
На јавни позив за пројекат стигло је укупно 13 пријава, а комисија је увидом у приложену документацију извршила бодовање на основу критеријума за оцјену квалитета пословног плана. Средства за покретање властитог бизниса у Приједору добиле су – Драгана Стојнић за производњу свих врста штила, Стојанка Дојчиновић за узгој крава за производњу млијека, Загорка Врањеш за производњу пелета, Младена Стојанчић за узгој поврћа у пластеницима и Гордана Ивковић за производњу и пласман уникатног накита.
Извор: Град Приједор