Сарајево: И менаџери на обуци

“Финансије и контрола квалитета у индустрији намјештаја и прераде дрвета” била је тема другог по реду модула у оквиру пројекта „Развој лидерства и стручних вјештина у индустрији намјештаја и прераде дрвета“. Полазници обуке су представници топ и средњег менаџмента регионалних реномираних компанија, као и наставници и професори  са БХ факултета и института, који желе да унаприједе своја знања и ажурирају наставне материјале према европским стандардима. Предавачи су искусни експерти из домена финансија, проф. Бруно Гролимунд са Универзитета примјењених наука из Берна, Швajцарска и Миодраг Перовић, финансијски руководилац у комапнији Standard Furniture Србиjа.
Иначе, обука у оквиру пројекта „Развој лидерства и стручних вјештина у индустрији намјештаја и прераде дрвета” је саставни дио Програма „Прилика плус“ који проводи Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа, аподржава Влада Швајцарске. Програм проводи Центар за развој и сарадњу Универзитета примјењених наука у Берну у сарадњи са тренинг центром „Формат“ Сарајево.
Пројекат траје укупно три године и подразумијева три циклуса наставе. Дио наставе се одвија у Босни и Херцеговини, а дио у Швајцарској. Полазници на крају програма добијају цертификат Напредних студија за „Развој лидерства и стручних вјештина у дрвној индустрији и индустрији намјештаја“ који издаје Универзитет примјењених наука у Берну.
Циљ је да се сваке године оспособи по 5 полазника за будуће предаваче, који у коначници након завршетка пројекта, треба да преузму вођење наставе по швајцарском моделу.
Наредни модул који ће обрадити тему „Управљање производњом“ одржава се од 01.02. до 04.02.2016 године у Сарајеву.