Соколац: Наставак постинвестиционе подршке

У циљу наставка подршке соколачким привредницима представници Општине Соколац и Групације Свјетске банке посјетили су данас још двије компаније активне на територији општине Соколац и тиме наставили активности у склопу Програма постинвестиционе подршке у оквиру Сарадничке мрежа.
Током ових сусрета, представници компанија „СБС-Промет“ д.о.о. и „НН“ д.о.о. разговарали су са општинским службеницима о евентуалним проблемима са којим се сусрећу у свом пословању, планираним новим инвестицијама те начину на који општинске службе могу конкретно помоћи реализацију њихових развојних планова, али и одржању тренутних инвестиција.
Подршка предузетницима након иницијалног улагања кључна је компонента промоције инвестиција и један од начина капитализације настојања свих нивоа власти да привуку нове, а постојеће инвестиције учини одрживим. Програм постинвестиционе подршке има за циљ продубити комуникацију између инвеститора и надлежних општинских служби ради остваривања раста и развоја ових компанија. Стога је од кључног значаја да сви нивои власти, а посебно локална заједница подрже долазак инвеститора и реализацију инвестиција, јер само успјешне инвестиције могу подићи ниво запослености, а тиме и укупан привредни потенцијал те локалне заједнице.
Групација Свјетске банке у сарадњи са Амбасадом Велике Британије у оквиру пројеката привлачења инвестиција и унапређења пословног окружења на локалном нивоу у БиХ „LIFE“, пружа техничку помоћ Сарадничкој мрежи и Програму постинвестиционе подршке у општини Соколац.

Извор: Општина Соколац