Сребреница: Отворена фабрика компаније „Економик груп“

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић у суботу је отворио новоизграђену производну халу компаније Економик груп у Поточарима код Сребреница, за чију изградњу су подршку дале Влада Републике Српске и општина Сребреница.

Вишковић је рекао да је прије пет година, када је овај погон отворен, мало ко вјеровао да ће опстати, а камоли запослити више од 100 радника што је данас случај.

Предсједник Владе Српске је власницима ове компаније захвалио и честитао на смјелости да своју производњу из Србије дислоцирају у Сребреницу и да је шире запошљавајући нове раднике.

– Ту смо да наставимо сарадњу и подршку овој успјешној фирми и да осим пријема нових 20 радника у овој хали, дође до новог ширења производног програма и да се број запослених удвостручи, с тим да се редовно исплаћују плате и измирују све законске обавезе – поручио је Вишковић након отварања нове производне хале.

Он је истакао да се 90% произведених монтажних контејнера у овом предузећу пласира на тржиште Европске уније што потврђује квалитет производње и стручност запослених, а да то све утиче на јачање економије Републике Српске.

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић захвалио је премијеру и Влади Републице Српске на подршци реализацији пројеката у овој општини међу којима је и изградња ове хале те честитао радницима и пословодству ове фирме на добрим резултатима и производу по коме Сребреница постаје препознатљива.

Пројект менаџер Економик групе Василије Симић рекао је да је новоизграђена хала површине 350 метара квадратних и да је њеном изградњом створен амбијент за проширење производње монтражних контејнера и ново запошљавање.

Он је изразио захвалност општини Сребреница и Влади Републике Српске на подршци овој фирми што је и допринијело њеном брзом развоју и ширењу обима производње, односно повећању броја запослених.

Извор: ba.ekapija.com