Теслић: Представљени резултати BEAR пројекта

Општина Теслић представила је досадашње резултате у оквиру BEAR пројекта који се проводи у општинама Теслић, Тешањ и Жепче, као и преостале активности које ће бити спроведене у преосталих шест мјесеци колико ће трајати пројекат.
Шеф одсјека за развој и инвестиције Драган Мишић истакао је да су у протекле двије године многе ствари у погледу стварања повољног пословног амбијента кренуле на боље што потврђује чињеница да је број запослених у том периоду порастао за 1200, док је број незапослених смањен за неких 700.
– Ово су званични подаци Пореске управе РС и ми их мјесечно пратимо. Поред тога Општина Теслић је учинила значајне помаке у виду обезбјеђивања финансијских средстава за подстицање новог запошљавања. Наиме, Општина је подржала отварање преко 200 нових радних мјеста у девет фирми према програму који је био јавно објављен у два циклуса и ја се искрено надам да ћемо и идуће године поново да покренемо тај циклус на који ће се моћи пријавити фирме и тако запослити нове раднике – рекао је Мишић.
Мишић је нагласио да је значајна подршка привреди остварена и кроз отварање канцеларије за подршку привреди путем „One stop shop”-а која је формирана у оквиру Општине Теслић, као и да је Општина стекла и BFC статус, те да су активности око рецертификације већ покренуте.
Приликом представљања резултата BEAR пројекта речено је да су преостале још двије активности – прва је организација програма обуке за радну снагу у Теслићу, Тешњу и Жепчу, као и организовање пословне мисије са привредницима из државе за коју из фирми учесница пројекта покажу највећу заинтересованост у циљу побољшања пословне сарадње.

Извор: Општина Теслић