Требиње: Градска управа пружа подршку и помоћ при самозапошљавању

У Градској управи Требиње јуче је одржан састанак на коме су презентовани планови Градске управе за самозапошљавање лица која се налазе у требињској евиденцији незапослених. Састанку се одазвало око 120 лица која су изразила спремност за покретање сопственог бизниса.  Како је јуче речено, сви заинтересовани до понедељка могу поднијети кратки план и програм за своје пословне идеје, са детаљима о томе који су им материјални ресурси неопходни и информацијом о људским ресурсима који ће, преко Завода за запошљавање Требиње, бити ангажовани у оквиру будућег пословања.
– Градска управа Требиње ће настојати да изађе у сусрет и обезбиједи материјалну подршку свим лицима која поднесу одрживе бизнис програме – рекао је на јучерашњем састанку градоначелник Требиња Лука Петровић.
Он је додао да Градска управа овим жели промовисати све квалитетне пословне идеје и помоћи њихову реализацију како би се подстакао развој требињске привреде и допринијело смањењу броја лица на евиденцији требињског бироа за запошљавање. У том смислу, директор Агенције за развој малих и средњих предузећа Дражен Бошковић је истакао да ће Агенција бити на услузи свим лицима која имају конкретну пословну идеју, те да ће пружати помоћ при изради бизнис плана и вођењу пословних књига.
Поред градоначелника Требиња и директора Агенције за МСП, јучерашњем састанку су присуствовали и замјеник градоначелника Мирко Ћурић, начелник Одјељења за општу управу Ненад Милићевић и директор Завода за запошљавање РС – Филијала Требиње Драган Поповић.
Извор: Град Требиње