Требиње: Идејом до посла

На иницијативу градоначелника Требиња Луке Петровића, јуче је у Градској управи одржан састанак са 23 дипломирана туризмолога, који се налазе на евиденцији Завода за запошљавање, како би заједно са градоначелником и представницима из области туризма сагледали различите могућности за унапређење туристичке понуде града Требиња, али и отворили могућност за свој ангажман кроз адекватне прјектне приједлоге.

Како је речено, ово је била прилика да се млади и незапослени туризмолози упознају са дјеловањем Градске управе у области туризма, уређења градских површина и осталих активности везано за туристички развој.

Састанку је присуствовао и директор ЈУ “Туристичка организација” Требиње Марко Радић, па су туризмолози данас имали могућност и да се упознају са актуелним програмом и планом туристичког развоја Требиња.

Према ријечима градоначелника, изнесен је низ конструктивних приједлога, између осталог приједлог развоја базе сеоских и етно имања, уређења бесплатних wi-fi градских зона, уређење мјеста за аутокампове, као и друге идеје чија реализација може бити значајна за побољшање туристичке понуде града.

Градоначелник Требиња је подвукао да су сви приједлози који воде ка снажнијој туристичкој афирмацији Требиња добродошли те да ће сваки туризмолог који предложи иновативну, креативну и одрживу пројектну идеју имати подршку Градске управе Требиње.

Извор: Град Требиње