Угљевик: “РиТЕ” одржали позитиван тренд пословања

Извршни директор за корпоративне послове у Руднику и темоелектрани “Угљевик” /РиТЕ/ Жико Крунић изјавио је данас да је ово предузеће и у 2016. години одржало позитиван тренд пословања. Крунић је на пријему за новинаре, организованом поводом крсне славе предузећа – Мратиндана, истакао да је већ половином новембра испуњен годишњи план производње. Он је напоменуо да су у обје радне јединице – Руднику и на Термоелектрани остварени добри производни резултати и поред свих тешкоћа које прате рад РиТЕ “Угљевик”. Крунић каже да су у РиТЕ “Угљевик” наставили са набавком механизације, што ствара претпоставке да Рудник остварује импресивне резултате.
– Ти резултати импресионирају, јер се ископа 1.800.000 тона угља, осам до девет милиона тона откривке – рекао је Крунић и додао да је на Термоелектрани изграђен систем за аутоматизацију блока, који је, по оцјени стручњака, искорак у раду и руковођењу овог објекта.
Он је навео да континуирана улагања у РиТЕ “Угљевик” обезбјеђују производњу електричне енергије на завидном нивоу, а то је трећина укупно произведене електричне енергије у Републици Српској.
– Све ово не би било могуће без константног улагања, осавремењавања и обуке радника – рекао је Крунић и додао да РиТЕ “Угљевик” представља окосницу развоја регије.
Говорећи о капиталном пројекту одсумпоравања, Крунић је рекао да је то велики трошак за РиТЕ “Угљевик”, али да се избјегла опасност да рад предузеће буде доведен у питање због регулативе Европске енергетске заједнице. Он је навео да је руководство РиТЕ “Угљевик” протеклих десет година водило социјално одговорну политику када је ријеч о запошљавању радника, посебно из борачких и социјално угрожених категорија. Крунић је захвалио новинарима на фер, коректном и прецизном извјештавању када је ријеч о раду овог предузећа.

Извор: СРНА