Вишеград: Италијани заинтересовани за производњу пелета

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић примио је представнике компаније „Бенефитконтент“ из Италије, са којима је разговарао о развојним пројектима у овој општини, базираним на производњи пелета.
– Општина Вишеград отворена је за сарадњу са инвеститорима који имају намјеру да улажу у овај град ради проширења производне дјелатности и могућности отварања нових радних мјеста – рекао је Ђуревић.
Он је додао да је општина спремна да потенцијалним инвеститорима уступи земљиште на кориштење, као и прикључке за воду и струју.
Бизнисмен Гвидо Гарби из Тоскане, који се бави производњом пелета у Италији, рекао је да Вишеград има бројне предности за ову производњу. Он је најавио да ће први наредни корак у децембру бити одређивање финансија потребних за покретање производње, а да би, уколико све буде како треба, на прољеће могла бти покренута производња пелета.
– Нама је битно да покренемо производњу на прољеће да би обезбиједили тржиште пелета у најтраженијем периоду, а то је јун и јул – напоменуо је Гарби.
Он је рекао да је планирано више од 10 радних мјеста, у зависности од тога како се план буде одвијао. Гарби је захвалио на подршци начелнику општине и предузећу „Клис компани“ из Вишеграда.

Извор: СРНА