Власеница: Малинари добили опрему

Данас је почела испорука опреме за производњу малина, у оквиру пројекта  “Унапређење производње малине на подручју општине Власеница”, који имплементира Удружење жена Подриња.
Допремљено је и биће  постављенио 15 комплетних система за наводњавање – разводна цријева, бачве запремине 1000 л, цријева за наводњавање „кап по кап“  и филтери, односно све оно што је потребно за заливање малине, како би био бољи принос.
Основни циљеви овог пројекта су унапређење производње малине уз промоцију одрживе производње, као и повећање броја жена у производњи малине кроз изградњу капацитета у сектору малинарства. Остатак опреме – мреже за противградну заштиту, прскалице са мотором (атомизери) за третман малина, мотокопачице, биће испоручен корисницима у току сљедеће седмице.
Овај пројекат заједнички финансирају Америчка агенција за међународни развој УСАИД, Влада Краљевине Шведске (Пројекат за развој тржишне пољопривреде ФАРМА ИИ) и Општинска управа општине Власеница. Добављач опреме је фирма “Биос” Високо.
Такође, у оквиру пројекта  одржаће се предавање, у понедјељак, 19. јуна, у 11 х, у сали Скупштине општине Власеница, када ће се говорити о правилној употреби пестицида, хербицида и фунгицида у процесу производње малине.

Извор: Општина Власеница