Власеница: Предавање за малинаре

Жене, произвођачи малине, са подручја општине Власеница, чланице Удружења жена Подриња, као и пољопривредници заинтересовани за производњу ове врсте воћа учили су данас о одрживој производњи малине.
Предавање је активност у оквиру пројекта “Унапређење производње малине на подручју општине Власеница”, који имплементира Удружење жена Подриња. Основни циљеви овог пројекта су унапређење производње малине уз промоцију одрживе производње, као и повећање броја жена у производњи малине кроз изградњу капацитета у сектору малинарства.
Такође, пројекат предвиђа набавку неопходне опреме за производњу малина, као што су мреже за противградну заштиту, прскалице са мотором (атомизери) за третман малина, мотокопачице и системи за наводњавање.
Овај пројекат заједнички финансирају Америчка агенција за међународни развој УСАИД, Влада Краљевине Шведске (Пројекат за развој тржишне пољопривреде ФАРМА ИИ) и Општинска управа општине Власеница.
Предавање су одржале преставнице Регионалне савјетодавне службе Братунац, а наредно је планирано за понедјељак, 19. јун, када ће се говорити о правилној употреби пестицида, хербицида и фунгицида у процесу производње малине.

Извор: Општина Власеница