Бања Лука: Могућност формирања нових радних мјеста

У организацији Градске развојне агенције Бања Лука, прошле седмице одржана је презентација компаније Аустрофон д.о.о. Руководилац одсјека за развој, Миленко Гемаљевић, рекао је да је циљ презентације да се, прије свега, окупе сви заинтересовани који желе да покрену свој бизнис или да се запосле кроз пројекат који проводи компанија Аустрофон д.о.о. Пројекат компаније Аустрофон д.о.о. се реализује у сарадњи са аустријским фирмама Pfleger Bau GmbH и Nippon Computer GmbH, те уз подршку Аустријске развојне агенције (ADA) из средстава Аустријске развојне сарадње. Укупна планирана вриједност пројекта је 400.000 еура. Овај пројекат нуди могућност самозапошљавања и запошљавања и путем својих ValueAdded IKT производа/услуга жели омогућити да се једноставно и без великих улагања уђе у свијет clouda.
Потребно је да кандидати говоре енглески, њемачки или неки други страни језик, а кроз пројекат им се нуди учешће на бесплатним StartUP курсевима (StartUP семинар и активна помоћ при отварању фирме), опрема и међународно конкурентне тарифе, те стална подршка у току пружања услуга, бесплатно школовање, тренинзи, усавршавање за предузетнике и др. Осим тога, клијенти добијају тржиште аустријских партнера у пројекту и конкретну помоћ при проналаску пословних партнера, а  за првих 20 предузетника то нуде бесплатно тако да је ризик пословних подухвата сведен на минимум.
Аустрофон нуди све потребне услове за пружање телекомуникационих услуга које су намјењене свим приватним и пословним лицима која имају значајан број позива према међународним мрежама, велики број међуградских позива. Више информација о оснивању фирме можете добити путем странице www.startaј.ba, телефона 070/360-360 или посјетом на адресу: Аустрофон, Трг Слободе 16. БИТ Цента.

Извор: Градска развојна агенција Бања Лука