Бања Лука: Потписан споразум о сарадњи APIF-а и AJPES-а

У Бањoj Луци је данас потписан споразум о сарадњи и разумијевању између Агенције за посредничке, информатичке и финансијске услуге /APIF/ Републике Српске и словеначке Агенције за јавно-правне евиденције и сродне послове /AJPES/. Споразум су потписале директор APIF-а Јелена Ћетковић и директор AJPES-а Мојца Куншек.
Ћетковићева је рекла да овај споразум ствара услове за размјену и уступање података за привредне субјекте, као и остале кориснике регистарских услуга које пружају ове агенције. Она је додала да је APIF већ примљен у чланство Европских регистара на скупу у Кардифу и да је овај споразум резултат контаката са тог скупа. Ћетковићева је оцијенила да је потписивање овог споразума битно за Републику Српску, али и за БиХ.
Куншекова је навела да AJPES намјерава да сарађује са APIF-ом у већем обиму и да је већ потписао овакве споразуме са регистарским агенцијама Србије и Македоније. Она је рекла да им је у интересу да се оствари већа сарадња агенција на Балкану, те да се врши размјена позитивне праксе и података

Извор: СРНА