Бања Лука: Регистар дијаспоре Републике Српске

Министарство за европске интеграције и међународну сарадњу спроводи активности које унапређују сарадњу Републике Српске и дијаспоре, у циљу јачања веза, очувања традиције и културе, али и јачања односа у областима привредне, научне и других врста сарадње.

Повезаност и сарадња са институцијама у Републици Српској је прави показатељ везе Републике Српске са дијаспором, те се надамо да ће се та успјешна сарадња наставити и у будућности на обострано задовољство. Из тог разлога, обавјештавамо вас да је Министарство израдило брошуру (доступна у електронској верзији ОВДЈЕ) која за циљ има унапрјеђење комуникације и сарадње са припадницима дијаспоре, представи значај и начин уписа у Регистар дијаспоре, као и предности улагања у Републику Српску.

Мапирање дијаспоре је активност која се проводи са циљем добијања прегледа заступљености, потенцијала и интереса наше дијаспоре. Како би се успјешно провело мапирање, успостављен је Регистар дијаспоре, као централизована евиденција у коју се уписују физичка лица, удружења и организације у дијаспори. У току су промотивне активности које истичу сврху и значај уписа у Регистар, гдје и представништва Републике Српске у иностранству пружају подршку у овој области кроз директне контакте са дијаспором. На основу информација обједињених у Регистру, планираће се активности и облици сарадње који ће на најбољи начин да укључе дијаспору и да обухвате исказане интересе.

Позивамо Вас да нам се придружите и упишете се у Регистар дијаспоре на линку: dijasporars.com/registar-dijaspore

ПРИЛОГ: