Бања Лука: Завршена обука тренера ментора за мала и средња предузећа у Републици Српској

Развојна агенција Републике Српске успјешно је завршила обуку будућих тренера ментора за мала и средња предузећа за свих 7 модула и тиме заокружила систем менторинга у Републици Српској.

Захваљујући подршци Јапанске агенције за међународну сарадњу (JICA), РАРС је у протеклим годинама успоставила систем менторинг подршке малим и средњим предузећима. До сада је обучен и сертификован 71 ментор, а менторинг услуга пружена је у 66 привредних субјеката. Овај вид нефинансијске подршке добио је изузетно добре оцјене свих досадашњих корисника.

Развојна агенција Републике Српске наставиће да унапређује знања и вјештине ментора како би пружила најквалитетнију могућу услугу привредним субјектима у Српској.

Менторинг је бесплатна услуга коју могу користити микро, мала и средња предузећа и предузетници у Републици Српској. Подразумијева свеобухватну подршку корисницима кроз директни контакт. Помаже предузећима да сагледају своје пословање, дефинишу потенцијал за раст и креирају стратегију за даљи развој.