Београд: Дани Српске у Србији

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић отворио је данас у Кнез Михаиловој улици у Београду традиционалну манифестацију “Дани Српске у Србији” која ће трајати до 16. септембра у више градова – од Суботице и Новог Сада до Крагујевца.
– Задовољство ми је да у име Владе Републике Српске отворим овакву манифестацију која има за циљ да прикаже туристичку, привредну и културну понуду Српске – рекао је Глухаковић.
Он је истакао да Српска константно унапређује своју туристичку понуду и то потврђују и овогодишњи статистички подаци о расту броја ноћења и посјетилаца.
– Оно што сада имамо као нови производ на тржишту је свакако Андрићград који тијесно сарађује са Туристичком организацијом Златибор, са Бајином Баштом, Ужицем, са цијелом западном Србијом. А циљ је да имамо прекограничну сарадњу на високом нивоу – нагласио је Глухаковић.
Он је додао да сви који воле рафтинг неће више морати да иду на Тару и Дрину преко Црне Горе, јер је план да ове године буде завршен пут дуг 18 километара који ће осим тога што ће олакшати пут свима који у заљубљеници у рафтинг омогућити и развој туризма у Фочи и источној Херцеговини.
Министар Глухаковић је истакао и да је за првих седам мјесеци ове године остварен знатно већи број ноћења домаћих и страних гостију у Српској у односу на исти период прошле године, те да је Бања Врућица забиљежила значајан пораст страних гостију.
– Осим развоја бањског туризма, и дестинације попут Етно-села “Станишићи” имају своју будућност и привлаче све већи број посјетилаца – додао је министар трговине и туризма Глухаковић.
На штанду Републике Српске у центру Београда данас су своју туристичку и гастрономску понуду представили и Бања Лука, Требиње и Бијељина.

Извор: СРНА