Фоча: Одржан други сајам сира, вина, меда и традиционалних производа

Други сајам сира, вина, меда и традиционалних производа окупио је јуче у ресторану „Комлен“ на Тјентишту бројне излагаче са подручја Фоче и других општина са регије чији су домаћи специјалитети још једном оправдали високу позиционираност на тржишту и привукли огроман број посјетилаца и туриста широм европских земаља. Главна тема овогодишњег сајма, јесте оријентисаност ка одрживом развоју у руралним подручјима. Осим што окупља бројне излагаче, сајам пружа могућност промоције и у туристичком смислу како Фоче тако и општина у окружењу.
„Овим сајмом покушавамо да мотивишемо домаће произвођаче и пружимо пласман њихових природних производа. Сви ови производи ускоро ће се моћи продавати у нашем намјенском објекту, тако да настојимо да цијела регија има корист од НП Сутјеска“ – рекао је Дејан Павловић, директор Парка.
У природном амбијенту НП „Сутјеска“, који је и организатор сајма, представљен је дио разноврсне фестивалске понуде као што су невесињски надалеко познати сиреви, фочански „Златни сир“, „Царска ракија“ , делиције од смокава, природних чајева, мелеми и тинктуре, рукотворине и сувенири и многи други производи.
НП „Сутјеска“ из године у годину биљежи све већу посјету домаћих и страних туриста са свих континената, због чега расте потреба за проширењем смјештајних капацитета на чему руководство Парка интезивно ради, у сараднји са Владом РС.

Извор: Општина Фоча