Градишка: Позитивни трендови у привреди

Приходи привредних друштава са подручја Градишке у прошлој, у односу на 2022. годину, расли су око три одсто, а њихов капитал увећан је за шест одсто, што уз евидентан раст извоза и пад увоза говори о позитивним трендовима у градишкој привреди, изјавио је секретар Привредног савјета Градишке Дарко Врховац.
“Евидентна је и смањена тражња за нашим производима у ЕУ, али градишки привредници успијевају да се прилагоде околностима и пронађу нова тржишта”, поручио је Врховац након 11. сједнице овог савјета.

На сједници су разматрани и извјештаји о реализацији Програма рада Привредног савјета, раду градоначелника и Градске управе и извршењу градског буџета за прошлу годину.

Представљени су резултати анкете пословног сектора у 2023. години, која је урађена на узорку 50 привредних друштава из различитих сектора и на основу које Градска управа дефинише даље мјере подршке привреди и пољопривреди.

Маркетинг менаџер компаније “Рапић” из Градишке Петар Нинић потврдио је да и ово предузеће биљежи позитивне трендове пословања, те нагласио да су активности Привредног савјета управо усмјерене ка томе да се ускладе мјере подршке Градске управе са потребама привреде.

Привредни савјет града Градишка разматрао је и извјештаје о реализацији програма подршке привреди и пољопривреди у прошлој и програме и правилнике који дефинишу начин подршке овом сектору у текућој години.

Извор: СРНА