Требиње: Пословни сусрети о иновацијама у бизнису

У Требињу је данас одржан “би-ту-би” сусрет под називом “Иновације у бизнису као темељ позданости и успјеха” у оквиру отварања туристичке сезоне с циљем стварања платформе за повезивање пословних људи и стварања нових пословних прилика.
Током сусрета у оквиру пројекта “Поузданост 2023/2024” учесници су имали прилику да кроз панел дискусије прошире знања о иновативним праксама у пословању, размијене искуства са колегама из сродних или различитих индустрија и пронађу нове начине за унапређење пословних активности.

Генерални директор “ЛРЦ” групе, једног од организатора сусрета, Јадранка Куљанин изразила је задовољство што ће привредници из различитих бранши подијелити искуства, успоставити контакте и умрежити се.

Она је навела да је на првом сусрету у Сарајеву било ријечи о женском предузетништву, те да је у априлу сусрет организован у Бањалуци у сарадњи са Привредном комором Српске.

Каријерни савјетник за бизнис и лидерство Ивана Маловић рекла је новинарима да ће на данашњим панелима бити ријечи о томе како улагати у запослене, о важности едукације запослених и менаџмента и о важности иновација.

“Иновације обезбјеђују континуирани раст и напредак. Када улажемо у запослене и компанију, подстичемо заједницу, град из којег долазимо, туризам”, нагласила је Маловићева.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић истакао је да је веома важно бити конкурентан на тржишту и да је потребно пратити иновације у производњи и услузи.

“Стратешке гране Требиња су енергетика, пољопривреда и туризам, у све три области смо до сада урадили много по питању иновација, али нас доста тога очекује у наредном периоду”, рекао је Ћурић.

Извор: СРНА