Источно Сарајево: Развојна агенција испуњава мисију

Градска развојна агенција Источно Сарајево својим дјеловањем континуирано настоји да испуни мисију због које је и основана, а то је стварање позитивног пословног окружења уз постизање равномјерног економског развоја свих шест општина у саставу града Источно Сарајево.
– Успјешно смо имплементирали пројекат “Енергетско планирање у локалним заједницама – EPIC”. У оквиру пројекта урађена је “Регионална студија о планирању инвестиција у енергију у општинама”. Пројекат је финансиран из средстава Пројектног фонда за Дунавски регион и Града Беча – рекла је в.д. директора Градске развојне агенције Младенка Пандуревић.
Пандуревићева истиче да је изузетно важно то што је израђена напредна електронска база података о привредним субјектима, предузетницима, правним лицима и удружењима са територије града Источно Сарајево.
– У сарадњи са Републичком агенцијом за развој малих и средњих предузећа и различитим домаћим и међународним организацијама организовали смо мноштво семинара и радионица, које би требало да унаприједе рад представника локалне управе, јавних предузећа и невладиног сектора са подручја града Источно Сарајево, али и, што је посебно важно, помогну функционисање привредног сектора у овом дијелу РС – рекла је Пандуревић.
Сазнај више…