Квалитет гради повјерење потрошача

Развој нових производа, јачање брендова и повјерења потрошача уз задржавање достигнутог врхунског квалитета главни су планови за будућност “Млијекопродукта” из Козарске Дубице. Кључна година за ово предузеће била је 2007, када је ушло у састав “Имлек групе”, која је регионални лидер у овој области. Пет година касније активирали су млијечни портфолио компаније “Натура Вита” из Теслића и бренд Натура милк уврстили у свој портфолио заједно са брендовима Виталиа, Моја кравица, Баланс+, Jogood, Bello и Грекос. На овај начин “Млијекопродукт” је додатно учврстио своју позицију лидера у млијечној индустрији у БиХ и постао један од већих регионалних произвођача. Компанија веома успјешно послује и од свог оснивања биљежи константан раст свих најважнијих параметара којима се мјери пословање.

– Неки од параметара који су посебно битни за нас су откуп сировог млијека, које је врхунског квалитета и које се остварује искључиво на домаћим фармама, повећање продаје и константан раст тржишног учешћа на домаћем тржишту, као и чињеница да значајан дио продаје остварујемо у извозу, гдје смо присутни и на веома захтјевном тржишту Европске уније. Све су то резултати који нам дају за право да будемо више него задовољни нашим пословањем – кажу у “Млијекопродукту”.
Сматрају како је главни предуслов који стоји иза овог успјеха снажна фокусираност на производњу производа врхунског квалитета и стварање повјерења потрошача у њихове брендове. Запошљавају 320 радника, који опслужују комплетан ланац од откупа и довоза сировог млијека, производње до дистрибуције готових производа на тржиште.
– Свјесни смо да су људски ресурси и њихова креативност, иновативност, мотивисаност и информисаност најважнији ресурс у креирању додатних вриједости наше компаније, тако да континуирана едукација и инвестирање у професионални развој запослених представља наше дугорочно стратешко опредјељење – поручују из “Млијекопродукта”.
Као највећи проблем на тржишту виде нелојалну конкуренцију, која продаје производе испод тржишне вриједности јер не поштују законске прописе о стандарду квалитета и декларисању производа. “Са друге стране, адаптацијом и почетком примјене адаптираног ССП-а отворили смо врата нашег тржишта за готове производе који имају нижу цијену од тржишне јер су произведени од јефтине сировине која је стимулисана разним врстама подстицаја, тако да се и ово може третирати једном врстом нелојалне конкуренције, ако имате у виду услове нашег тржишта”, оцјењују они. Од државе очекују да изнађе рјешење како би се одржао ниво производње на домаћим фармама у циљу стабилности цијелог мљекарског сектора, те да се квалитетнијим и чешћим контролама са тржишта уклоне производи који својим квалитетом и незаконитим декларисањем не заслужују да се нађу на полицама продајних објеката.
– Такође, сматрамо да би држава требала и могла значајније подстаћи куповину домаћих производа кроз креирање једне јасне и дугорочне стратегије чијом би се досљедном примјеном креирао амбијент у којем би потрошачи схватили важност куповине домаћих производа као нечега што је првенствено и дугорочно у њиховом личном интересу – закључили су у “Млијекопродукту”.

 

ПРОФИЛ

Назив: “Млијекопродукт”
Сједиште: Козарска Дубица
Основано: 1997.
Дјелатност: Откуп и прерада млијека
Број запослених: 320
Контакт: 052/448-244, www.mlijekoprodukt.com

 

О ПРОЈЕКТУ 50+50
Пројекат 50+ покренули су „Независне новине“ и Привредна комора Републике Српске, а у оквиру пројекта промоције домаће производње „Наше је боље“.
Он ће трајати током 2017. године, а планирано је континуирано представљање успјешних приватних предузећа, која послују у нашој земљи, а запошљавају 50 и више радника.
Циљ пројекта је представити што више позитивних примјера приватног предузетништва, како бисмо подстакли инвестиције и развојне програме и како би јавност била упозната с пословним могућностима, производним асортиманом или услугама које пружају домаће компаније.
Пројекат се реализује уз подршку и помоћ Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа РС и Министарства индустрије, енергетике и рударства РС.

извор: Независне новине