Прњавор: Доступне обуке за CNC оператере

Обуке за оператера на ЦНЦ машинама за обраду метала и дрвета, у наредном периоду ће бити доступне и у Прњавору, захваљујући изградњи капацитета ЈУ Центар средњих школа “Иво Андрић” Прњавора и успјешно завршеном процесу акредитације.

У Прњавору до сада није постојала институција која има акредитовани програм стручног оспособљавања, а потребе за квалификованом радном снагом су велике. У наредном периоду, у сарадњи Агенције за развој предузећа ЕДА и Завода за запошљавање Републике Српске – Биро Прњавор биће објављен јавни позив за незапослене особе које ће имати прилику да похађају програм оспособљавања за оператера на ЦНЦ машинама, што је тражено занимање на тржишту рада.

Акредитација ЈУ Центар средњих школа “Иво Андрић” из Прњавора је проведена у оквиру пројекта Одрживо партнерство за запошљавање, који је финансирано од стране Европске уније, а проводи се у оквиру друге фазе пројекта Подршка Европске уније локалним партнерствима за запошљавање – Фаза II (ЛЕП II), који имплементира Међународна организација рада у БиХ.

Локално партнерство за запошљавање Прњавор је једно од 20 партнерстава успостављених у БиХ у оквиру пројекта “Подршка Европске уније локалним партнерствима за запошљавање – Фаза II“, (ЛЕП II), којег Европска унија финансира са четири милиона евра, а проводи Међународна организација рада (МОР).

Овај пројекат има за циљ да кроз локална партнерства за запошљавање допринесе побољшању запошљавања у локалним заједницама и унаприједи вјештине и прилике за запошљавање особа у неповољном положају на тржишту рада. За више информација о пројекту посјетите www.partnerstvo.ba и канале друштвених мрежа.

Извор: Општина Прњавор