Угљевик: Подстаћи пољопривреднике на малинарство

У просторијама Агенције за развој малих и средњих предузећа општине Угљевик, прошле седмице, одржан је састанак директора Агенције и угледног привредника Душка Цвјетиновића, власника фирме „Дуле“ из Драгаљевца. Повод разговора је био проширење дјелатности ове угледне фирме за прераду воћа, односно изградња и отварање велике хладњаче капацитета од 600 – 1.000 тона воћа и поврћа.
– Жеља нам је прије свега анимирати већи број заинтересованих пољопривредника, воћара, а и оних који то до сада нису били, да крену да се баве малинарством. Дакле, малина ће бити приоритет у раду наше хладњаче. Данас смо са Агенцијом договорили прве даље кораке у том правцу и надам се да ће у Подмајевичком крају као изузетном за воћарство заживјети и малинарство као изузетно уносна грана воћарства – истакао је Душко Цвјетиновић, власник и директор фирме „Дуле“ из Драгаљевца.
Директор Агенције је истакао да су овом приликом са господином Душком договорили даље активности везане за овај сектор.
– Малинарство је област која се показала профитабилном и сматрам да је то одлична прилика за запошљавање незапослених лица у области агробизниса. Договорили смо се да почетком сљедеће године одржимо неколико скупова који ће имати едукативни карактер али и организационо дефинисање свих корака. На тај начин ћемо покушати да анимирамо што већи број особа које посједују земљиште да крену у овај агробизнис, а такође покушати кроз разне програме што повољнију набавку садног материјала уз загарантован откуп и стручну помоћ и подршку током узгоја малина – рекао је Милорад Јовичић, директор Агенције за развој малих и средњих предузећа општине Угљевик.

Извор: Агенција за развој малих и средњих предузећа општине Угљевик