Зворник: Град подржава рад предузетника

Током Дана отворених врата за предузетнике и привреднике са подручја града Зворника градоначелник Зворника Бојан Ивановић потписао је два уговора за уступање просторија на коришћење и то Градском занатско-предузетничком удружењу Зворник и Зворничком удружењу младих.

„На овај начин подржали смо рад предузетника, унаприједили пословни амбијент у граду, што је уосталом и циљ подршке коју Град Зворник у континуитету пружа свима онима који послују на овом подручју и осигуравају посао. Уједно, подржали смо и удружења грађана и омладинске организације обезбјеђујући им простор у коме ће моћи да реализују своје активности и пројекте,“ рекао је градоначелник Ивановић након потписивања уговора.

Скупштина града Зворника на последњој одржаној сједници на приједлог Градоначелника усвојила је између осталог двије одлуке о уступању пословног простора на привремено коришћење и управљање и овластила градоначелника да потпише уговоре. За вријеме привременог коришћења канцеларијског простора Град Зворник ће плаћати комуналне услуге, утрошену електричну енергију и све друге обавезе које настају приликом коришћења, док су корисници дужни да са уступљеним простором поступају са пажњом доброг домаћина, да га одржавају у функционалном стању, чувају и намјенски користе.

Током састанка предузетници су исказали захвалност Градској управи за подршку коју су добили уступањем простора, али и напоменули да ће овај вид комуникације искористити и у наредном периоду како би рјешавали изазове са којима се суочавају. Подршка предузетницима кроз различите активности и директна подршка њиховом раду један је од циљева одржавања Дана отворених врата. Уједно ово представља могућност за побољшање комуникације локалне управе са предузетницима, али и за унапређење пословног амбијента у граду.

Извор: Град Зворник