Шамац: Креирање нових радних мјеста

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић и шеф програма за локални развој UNDP-а Едис Арифагић потписали су Протокол о сарадњи за локални развој, у оквиру програма „Локални интегрисани развој“ који финансира EU, а реализује UNDP. Арифагић каже да протокол подразумијева наставак сарадње са општином Шамац, а ријеч је о конкретизацији низа мјера које се односе на рационализацију потрошње унутар саме општине, те реализацију нових развојних пројеката.
– Били смо присутни у фази опоравка од поплава. Сада идемо у фазу која је оријентисана на креирање нових радних мјеста, унапређење инфраструктуре и бољи рад општинске управе – рекао је Арифагић.
Он је додао да је обезбијеђено 100.000 КМ за низ мањих пројеката, као што су опремање комуналног предузећа и активности на управљању чврстим отпадом.
Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић каже да је сарадња са UNDP-ом постала традиционална, а резултат су бројни пројекти подршке привреди и пољопривреди, те комуналном предузећу које је прошле године за набавку опреме добило 37.000 КМ.
Милићевић додаје да је општина у обавези да рационализацијом менаџмента повећа приходе и смањи расходе локалне самоуправе.
– UNDP ће помоћи у стварању повољнијег пословног амбијента општине, а ми смо већ предузели активности кроз израду водича за инвеститоре, дефинисање парцела и локација гдје би они могли доћи – каже Милићевић.
Он је најавио да ће са UNDP-ом разговарати о новој LED расвјети у граду ради уштеде потрошње електричне енергије.

Извор: Општина Шамац